perjantai 25. joulukuuta 2009

joulua edeltävä lässynlää-aika:
Olen paennut velvollisuuksiani, sanonut poistuvani tietokoneiden äärestä (mitä en täysin tainnutkaan tehdä), ettei minun tarvitsisi tehdä vastenmielisyyksiä. 
Joululahjojen halveksunta ja laiskuus johti paniikkiin tiistai-iltapäivänä, laulutunti peruuntui, mistään ei ollut tulla mitään. 
Aatonaatonaattona viereeni saapui 38-asteinen rakas patteri, jolle tehty joululahja kyllä oli ihan hieno. (ku äijät on kipeenä ni ämmät ei saa kutittaa) "Allille tulee vieras.
Ja pelkään hirveästi passivoituvani jämähtäväni koska siksi, ja elämän pitää edelleen olla muutakin kuin tahmainen ihmissuhdetarina. Mutta ihmissuhdetarina on aika kiva tällä hetkellä silti.


kasvatusjoulu:
Vanhat tutut on niin pirun kaukana ollessaan samalla lähempänä kuin monet muut. Eräs oli humalammassa kuin pitkiin aikoihin, toinen lähti illalla baanalle eikä palannut koko yönä ja me tytöt saimme arvokkaita neuvoja tulevaisuudesta. "Kosto on paras motiivi tehdä mitään, kosta isälles ja susta tulee miljonääri!" Mutta en tahdo olla miljonääri. Enkä tiedä, mistä kostaa, kenellekään.
Meidän sukupolvemme passivoituu, koska kaikki on jo sanottu. Kuunnellessani juttuja Lissun ja Even Tavaramarkkina-nuoruudesta, tuli selväksi ettei mikään ole yhtä mustavalkoista nykyisin. Rajuista jutuista laulava tyttöbändi oli hämmentävä ilmiö 80-luvulla, nykyään aika peruskauraa. Mikä ei ole peruskauraa nykyään. En keksi. 
Lauluntekopuuska kahdelta yöllä peiton alla iski, inspiraatio ja sellainen. "Sinusta voi tulla mitä tahansa, kunhan päätät ja toimit oikein."
Lahjoiksi sain hyviä kirjoja ja lakanoita ja elokuvia.


joulun jälkeisolot:
Aktiivisuuspuuska, tein vastenmielisyydet niin hyvin kuin osasin eli huonosti. Olen pahoillani Nuorten Filosofiatapahtuma. Masentumispuuska, hajosin sänkyyni, Sigur Ros ja liikaa ajatuksia, joista ei saa kiinni. Ryhdistäytymispuuska, sauna selkeytti. Ikävöintipuuska ja tässä ollaan. Msn. Voi eikä. Lähden kohta Espanjaan ja iloisia ikävöinti-ikuisuuksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti